EUROSPINE Patient Line

Member Login

Cervicale stenose - Diagnose

Patiënten met een dysfunctie in de wervelkolom klagen voornamelijk over een geleidelijk verlies van de coördinatie; dat wil zeggen, lopen en het gebruiken van hun handen. Het valt ze bijvoorbeeld op dat ze niet meer in een rechte lijn kunnen lopen of hun shirts niet meer kunnen dichtknopen. Andere symptomen zijn: een zwaar gevoel in de benen en stekende pijn in de armen en handen. Dit kan ook lokale pijn in de nek en spasmen van de nekspieren inhouden.

De arts zal de voorgeschiedenis van de ziekte bepalen en vervolgens onderzoek doen naar zwakte en reflexen in de armen en benen, en naar eventuele gevoelsveranderingen.

De diagnose zal worden bevestigd door het uitvoeren van eenvoudige röntgenfoto's en een MRI-scan van de cervicale wervelkolom. De MRI laat precies zien hoeveel het wervelkanaal is vernauwd en in hoeverre het ruggenmerg hierdoor wordt aangetast.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 15.08.2019