EUROSPINE Patient Line

Member Login

Hernia van de tussenwervelschijf - Behandeling

Niet-chirurgisch

De primaire behandeling is een goede pijnbeheersing en het gebruik van ontstekingsremmende medicijnen, de geruststelling dat de aandoening waarschijnlijk vanzelf zal verdwijnen en de aanmoediging om zo snel mogelijk weer de normale activiteiten te hervatten. Sommige artsen adviseren fysiotherapie en/of manipulatietherapie.

Chirurgie

Als de symptomen aanhouden en onaanvaardbaar zijn voor de patiënt, en in sommige zeldzame gevallen waarbij de hernia kan leiden tot compressie en irritatie van de zenuwwortels wat ernstige pijn en ongemak veroorzaakt, is een operatie vereist.

Bij chirurgie gaat het meestal om een incisie in de voorkant van de nek (voor een cervicale hernia) of in de rug (voor een lumbale hernia), waarna de gehernieerde tussenwervelschijf wordt verwijderd om de compressie van de zenuw te ontlasten.

Patiënten worden aangemoedigd om zo snel mogelijk na de operatie op te staan en weer te gaan lopen. De duur van de opname hangt af van het ziekenhuis en het land waar de behandeling wordt uitgevoerd. Het wordt ook aanbevolen dat patiënten hun normale dagelijkse activiteiten hervatten volgens het advies van hun arts.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 15.08.2019