EUROSPINE Patient Line

Member Login

Hernia van de tussenwervelschijf - Diagnose

Normaal gesproken veroorzaakt een discushernia een chemische en mechanische irritatie van de nabijgelegen zenuwwortel. Dit kan zich uiten door, in het geval van een lage rughernia, uitstralende pijn in de voorkant van de dij, of pijn in de bil en in de achterkant van het been tot aan de voet (ischias), afhankelijk van welke zenuw precies is aangetast door de hernia.

In het geval van een nekhernia zal de pijn langs de arm uitstralen.
Symptomen van verlies van de controle over de darmen of de blaas worden als ernstig beschouwd en er moet onmiddellijk medische hulp worden gezocht.

De arts voert een aantal onderzoeken uit die bepalen of de pijn wordt veroorzaakt door een discushernia, zoals:
  • MRI (Magnetic Resonance Imaging)
  • EMG (Elektromyogram)
  • Zenuwgeleidingsonderzoeken kunnen af en toe worden gedaan.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 30.11.2018