EUROSPINE Patient Line

Member Login

Ischias - Diagnose

Wie krijgt het en waarom?

Degeneratie van de tussenwervelschijf is het gevolg van de natuurlijke veroudering van de schijven tussen de botten in de wervelkolom. In de overgrote meerderheid van de gevallen wordt ischias veroorzaakt door een gehernieerde of 'verschoven' tussenwervelschijf, die druk uitoefent op de heupzenuw. Het schijfmateriaal bevat ook een zuur, chemisch, irriterend stofje dat een zenuwontsteking kan veroorzaken.

Minder vaak voorkomende oorzaken zijn spinale stenose, een vernauwing van de zenuwdoorgang in de wervelkolom, een wervelkolomblessure of een infectie.

Uw arts zal uw medische voorgeschiedenis, lichamelijk en neurologisch onderzoek, en indien nodig röntgenfoto's, CT-scan en/of MRI-scan beoordelen. Soms kunt u een pijndiagram krijgen om de pijnverdeling en -sensatie te illustreren.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 15.08.2019