EUROSPINE Patient Line

Member Login

Scoliose - Inleiding

Er zijn verschillende soorten en oorzaken van scoliose. Congenitaal, syndromaal, neuromusculair, degeneratief en idiopathisch. Idiopathische scoliose kan vroeg tot uiting komen, tot zesjarige leeftijd, of laat tot uiting komen vanaf een leeftijd van zes jaar, terwijl degeneratieve scoliose kan voorkomen bij mensen ouder dan 60 jaar.

Adolescente Idiopatische Scoliose

De wervelkolom heeft een driedimensionale vorm. Vanaf de voorkant ziet hij er recht uit, maar vanaf de zijkant zijn er normale krommingen.

Scoliose is een abnormale kromming en verdraaiing van de wervelkolom.

Wie krijgt het en wanneer/Wat veroorzaakt het?

Adolescente idiopathische scoliose kan bij elke jongere voorkomen. Het komt vaker voor bij meisjes dan bij jongens. Het wordt vaak het eerst opgemerkt tijdens de snelle groei rond de puberteit. Wanneer de oorzaak van de scoliose niet bekend is, wordt dit 'idiopathisch' genoemd. Op dit moment is er enig bewijs dat er een genetische component aan ten grondslag ligt en in sommige gevallen is er een familiegeschiedenis. Een identieke tweeling heeft meestal identieke krommingen.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 15.08.2019