EUROSPINE Patient Line

Member Login

Spondylolisthese - Behandeling

Indien er helemaal geen symptomen zijn, is er soms helemaal geen behandeling nodig. Het is belangrijk om de algemene conditie op peil te houden door middel van crosstraining oefeningen, terwijl de acute pijn langzaam verdwijnt.

Pijnbestrijding voor acute opflikkeringen van symptomen, zorgt ervoor dat een redelijk normale levensstijl gehandhaafd kan worden. Oefeningen en sporten kunnen helpen.

De behandeling wordt door de patiënt bepaald in het licht van de levenskwaliteit en het vermogen om met de verschijnselen te leven.

Injectiebehandelingen kunnen soms helpen om vast te stellen of de spondylolisthese de oorzaak is van de symptomen.

Wervelkolomchirurgie kan een rol spelen bij de behandeling en dit zal meestal een fusie-operatie met bottransplantaat inhouden. Als er zenuwpijn aanwezig is, kan deze tegelijkertijd gedecomprimeerd worden. Er zijn verschillende variaties van mogelijke operaties, en de details van een eventuele operatie kunnen het beste met uw arts worden besproken.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 15.08.2019