EUROSPINE Patient Line

Member Login

Spondylolyse - Behandeling

Het vermijden van strekken van de wervelkolom kan helpen, en soms kan een rustperiode van een specifieke sport de breuk genezen. Zodra de stressfractuur genezen is, kan er gewoonlijk weer met de sport begonnen worden.

Het is belangrijk om tijdens het genezingsproces van de stressfractuur, de algemene conditie op peil te houden door middel van crosstraining oefeningen.

Aangenomen wordt dat 98% van de stressfracturen na verloop van tijd zal genezen. Zelfs als deze niet genezen, is er geen behandeling nodig indien zij geen pijn veroorzaken. Een pijnvrije spondylolyse is geen zwakke plek van de wervelkolom en zou niemand ervan moeten weerhouden om contactsporten, fitness of de normale activiteiten weer op te pakken.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 15.08.2019