EUROSPINE Patient Line

Member Login

Trauma - Behandeling

Indien een operatie nodig is, is het belangrijkste doel om te voorkomen dat de breuk erger wordt en verdere schade aanricht, hetzij aan het ruggenmerg of aan de normale houding van de wervelkolom. Fracturen van de wervelkolom kunnen een bochel (kyfose) in de wervelkolom veroorzaken, wat kan leiden tot pijn en disfunctie vanwege de verandering in lichaamshouding. Daarom bestaat de chirurgische behandeling meestal uit fixatie door middel van schroeven en pinnen, die over en onder de aangedane wervels worden geplaatst, waardoor verdere veranderingen van de lichaamshouding worden voorkomen. Indien een chirurgische behandeling niet nodig is, wordt meestal een korset of brace gebruikt. Het korset werkt deels pijnverlagend, maar het kan ook de houdingsveranderingen verminderen terwijl de breuk geneest.

Aanvankelijk gaat een wervelfractuur gepaard met veel pijn, maar deze acute pijn verdwijnt meestal binnen 4 tot 8 weken. Ondanks een operatie of een behandeling met een korset, kunnen sommigen mensen aanhoudende pijn en houdingsveranderingen (verergerde kyfose) ervaren na een wervelfractuur. Zij worden aangeraden om dit met hun arts en fysiotherapeut te bespreken.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 26.02.2020