EUROSPINE Patient Line

Member Login

Whiplash - Inleiding

Wat is een whiplash?

Whiplash is een term die een pijn in de nek omschrijft, na een gebeurtenis waarbij het hoofd te veel naar voren, naar achteren of opzij bewogen heeft. Dit leidt vaak tot pijn, stijfheid en andere symptomen.

Wie krijgt het en wanneer/wat veroorzaakt het?

  • Auto- en motorongevallen zijn de meest gerapporteerde oorzaken van whiplashblessures.
  • Tijdens de whiplash bewegen het hoofd en de nek snel en abrupt en dit kan ertoe leiden dat sommige pezen, ligamenten en spieren overbelast raken en pijn gaan doen. Meestal geneest het vrij snel en zonder langetermijngevolgen.
  • Als er meer kracht wordt uitgeoefend, kunnen sommige gewrichten en tussenwervelschijven beschadigd of geïrriteerd raken.
  • Whiplash kan ook worden veroorzaakt door een plotselinge klap op het hoofd, een val, tijdens het sporten en zelfs van achtbanen.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 15.08.2019