EUROSPINE Patient Line

Member Login

Ruggenmergletsel - Diagnose

Verschijnselen & Symptomen

De belangrijkste klinische verschijnselen van ruggenmergcompressie zijn verlamming van de armen en/of benen, gevoelsverlies onder de plaats van letsel, verlies van blaas- en/of darmcontrole, spinale shock, gelokaliseerde pijn, ademhalingsproblemen/ademhalingsinsufficiëntie, lage bloeddruk en spierspasmen.

Diagnose

De ernst van het letsel kan worden geclassificeerd als een volledige of onvolledige verlamming.

CT- en MRI-scans zijn de beste hulpmiddelen voor radiologische beoordeling. Een CT-scan helpt bij het opsporen van fracturen van de wervelkolom; een MRI-scan detecteert ligamentschade, tussenwervelschijf verplaatsing, weefselbeschadiging en intraspinale bloedingen. In het geval van tumoren en abcessen is beeldvorming van de gehele wervelkolom, m.b.v. een geïnjecteerde kleurstof, noodzakelijk. Röntgenfoto's kunnen ook worden gebruikt.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 13.09.2018