EUROSPINE Patient Line

Member Login

Spinale infectie - Behandeling

De behandeling van de aandoening hangt af van de gradatie van de ziekte en de voortgang van de zenuwaantasting. Bij een beginnende infectie met milde en aanvaardbare symptomen kan de arts beginnen met enkele weken pijnbestrijding, antibiotica en tijdelijke externe ondersteuning, soms gepaard met bedrust. Als deze behandeling mislukt, kan het nodig zijn om een operatie uit te voeren.

De operatie wordt uitgevoerd vanaf de voorkant of de achterkant van de wervelkolom, of beide. De beslissing welke benadering de beste is, is afhankelijk van het aantal wervels dat is aangetast en de locatie waar de vernauwing het ergst is, evenals de stabiliteit van het segment. Het hoofddoel van de operatie is om de infectie te verwijderen, meer ruimte te bieden voor het ruggenmerg en de wervelkolom te stabiliseren met behulp van schroeven en metalen pinnen. Na de operatie kunnen nog tot zes maanden antibiotica nodig zijn.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 30.11.2018