EUROSPINE Patient Line

Member Login

Spinale tumoren - Behandeling

De behandeling van spinale tumoren hangt af van het type en de omvang van de tumor, en natuurlijk van de symptomen van de patiënt. Terwijl goedaardige, pijnloze tumoren met rust gelaten kunnen worden of alleen worden opgevolgd en een zeer goede prognose hebben, vereisen secundaire en kwaadaardige tumoren meestal een chirurgische ingreep.

De operatie wordt uitgevoerd via de voorkant of de achterkant van de wervelkolom, of beide. Het belangrijkste doel van de operatie is om de tumor te verwijderen, meer ruimte te bieden aan het ruggenmerg en de wervelkolom te stabiliseren om compressie te voorkomen. Dit kan worden gedaan met behulp van een constructie van metalen schroeven en pinnen. Hierna is regelmatige follow-up essentieel.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 30.11.2018