EUROSPINE Patient Line

Member Login

Spondylolyse - Inleiding

Spondylolyse is een oorzaak van rugpijn bij jongeren. Het is een 'stress'-fractuur en, net als bij veel sportgerelateerde stressfracturen, geneest deze meestal zonder restverschijnselen.

Wie krijgt het?

Er moet aan de diagnose spondylolyse gedacht worden bij rugpijn die optreedt na het regelmatig beoefenen van zware sporten. Jonge turners en jonge atleten die aan 'werp'-sporten doen, worden het meest getroffen. Het positieve is, dat het vooral lijkt voor te komen bij topsporters.

Wat veroorzaakt het?

Het is een stressfractuur die optreedt bij het 'pars interarticularis' dat deel uitmaakt van de achterzijde van de wervelkolom, ofwel de neurale boog. Het is geen ernstige, structurele breuk en dus kunnen de normale activiteiten gewoon voortgezet worden.
EUROSPINE is een genootschap van wervelkolomspecialisten uit verschillende disciplines met een grote kennis van wervelkolompathologieën. Alle bekende en aanvaarde behandelingstechnieken voor wervelkolompathologieën worden vertegenwoordigd door de leden van de vereniging. De vereniging kan echter geen enkele verantwoordelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de verstrekte informatie; de gebruiker en zijn/haar zorgverleners moeten de verantwoordelijkheid voor hun zorgmanagement behouden.
website by bestview gmbh
page last updated on 30.11.2018